Jdi na obsah Jdi na menu
 


1999 - Oslava 40. výročí založení klubu

 

Historie klubu

Vydařená oslava čtyřicetin našeho klubu 
 
      V roce 1999 oslavil náš klub 40 let od svého založení. Při této příležitosti  jsme uspořádali 6.11. setkání se zakládajícími členy klubu a připravili otevřenou střeleckou soutěž neregistrovaných.
 
      Před vlastním zahájením soutěže se sešli jak soutěžící, tak bývalí a zakládající členové v příjemně, krbem vytopené klubovně. Velikému zájmu se těšila výstavka fotografií z let minulých, kterou připravil pan Miloslav Gregor. Někteří pamětníci pomáhali určit z kterého období činnosti jednotlivé obrázky pocházejí. Většina z nich také vlastně viděla nově vybudovanou střelnici poprvé. Také se vzpomínalo na členy, kteří již nejsou mezi námi.

1.jpg

Účastníky přivítal a slavnostní zahájení soutěže
provedl předseda klubu Zdeněk Boháček.
 
      Výstava současných sportovních zbraní přitahovala velikou pozornost zúčastněných. Někteří majitelé investovali nemalé částky, takže k vidění byly špičkové sportovní zbraně.

2.jpg

Výstavku zbraní připravil Zdeněk Itterheim

 
      Pro závodníky byli připraveny dvě soutěžní disciplíny a jedna nesoutěžní. První disciplinou byla střelba na přesnost na vzdálenost 25 metrů z malorážových a velkorážových zbraní.
 
      Každý závodník sřílel 5 nástřelných + 10 započítávaných ran pistolí v obou rážích. Na základě docílených výsledků v této první části byl sestaven "pavouk" pro druhou část. Systém pavouka byl velice jednoduchý - první proti poslednímu, druhý proti předposlednímu atd. Druhou disciplínou byla praktická střelba na sklopné terče I.P.S.C. formou vyřazovacího závodu. Střílí současně dva závodníci, každý na pět různě velkých a různě vzdálených terčů, oba střelci mají stejné podmínky - mj. pouze sedm nábojů. Tato část byla divácky velmi atraktivní a nenašel se nikdo, kdo by finále nesledoval.

3.jpg

 
      Střelci tady prokazují obratnost rychlost a hlavně pevné nervy. Někteří závodníci postoupivší do dalších kol, byli ke konci tak rozechvěni, že nemohli pomalu ani nabít zbraň. V napínavém finálovém souboji, který se střílel na dvě vítězství, porazil ing. Ladislav Švec Jana Hegera 2:1. V souboji o třetí místo podlehl bývalý střelec boletického klubu Milan Brandl Jiřímu Žáčkovi. Vítěz obdržel putovní pohár, který, jestliže obhájí vítězstvím v následných dvou ročnících, zůstane v jeho držení natrvalo. Všichni tři vítězové dostali menší pamětní poháry a láhev šampusu.
 

4.jpg

 
      Jako nesoutěžní disciplína proběhla střelba na pamětní terč. Každý ze soutěžících, včetně domácích závodníků, střílel jednu ránu. Na slavnostním terči bylo stanoveno tajné místo, které znal pouze předseda klubu. Cenu nakonec obdržel Zdeněk Itterheim st., který se nejvíce přiblížil tajnému bodu. Ke každému zásahu bylo zapsáno jméno střelce a takto vyzdobený terč visí v naší klubovně.
 

5.jpg

Nejlépe si vedl ing. Ladislav Švec, druhé místo obsadil Jan Heger a třetí Jiří Žáček
 

6.jpg

7.jpg

Těšíme se na další ročníky.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář